بازار سهام چین روز دوشنبه با افزایش ۸.۵ درصدی، بهترین عملکرد خود را از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ تجربه کرد. این رشد چشمگیر در پی اعلام بستههای حمایتی گسترده از سوی دولت پکن و بانک مرکزی چین رخ داد که با هدف تقویت اقتصاد این کشور ارائه شده است. شاخص CSI 300 اکنون در پنج روز گذشته ۲۴ درصد افزایش یافته و سرمایهگذاران امیدوارند که این روند صعودی ادامه یابد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر، سهام چین روز دوشنبه بهترین عملکرد خود را از زمان بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ به ثبت رساند و با افزایش ۸.۵ درصدی مواجه شد. این رشد چشمگیر ناشی از اقدامات حمایتی دولت پکن بوده و نشاندهنده ادامه یک روند صعودی تاریخی است که در روزهای اخیر در این خصوص گزارشی در تارنمای اقتصاد معاصر منتشر کردیم.
شاخص CSI 300 که شامل شرکتهای بزرگ ثبتشده در بورسهای شانگهای و شنژن است، در روز دوشنبه ۸.۵ درصد افزایش یافت. این حرکت از سوی سرمایهگذاران در حالی انجام شد که آنها پیش از تعطیلات عمومی کشور به مناسبت جشنهای “هفته طلایی” به خرید سهام روی آوردند.
این روند صعودی از هفته گذشته آغاز شد، هنگامی که بانک مرکزی چین و سپس دولت به رهبری رئیسجمهور شی جینپینگ، وعده اقدامات گسترده پولی و مالی را برای حمایت از رشد اقتصادی کشور دادند. از زمان اعلام این تدابیر، شاخص CSI 300 در مجموع ۲۴ درصد افزایش یافته است. یکی از این تدابیر، ایجاد یک صندوق ۱۰۰ میلیارد دلاری توسط بانک مرکزی برای سرمایهگذاران و شرکتها به منظور خرید سهام بود.
در هنگکنگ، شاخص هانگسنگ نیز با افزایش ۲.۴ درصدی مواجه شد و شرکتهای چینی شناختهشدهای مانند علیبابا و تنسنت به این رشد کمک کردند. عملکرد سالانه این شاخص اکنون به ۲۴ درصد رسیده است که از رشد ۲۰ درصدی شاخص S&P 500 نیز پیشی گرفته است.
منیک ناراین، رئیس استراتژی بازارهای نوظهور در UBS، اظهار داشت: «ما فکر میکنیم که این روند صعودی در بازار سهام ممکن است ادامه یابد. به نظر ما، افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی دیگر نیز غیرمنطقی نخواهد بود.»
این عملکرد در بازار چین در جهت مخالف با سایر بازارهای بزرگ آسیایی در روز دوشنبه بود.بطور مثال در ژاپن پس از آنکه اعلام شد نخستوزیر جدید، شیگهرو ایشیبا، قصد دارد انتخابات عمومی را برای تاریخ ۲۷ اکتبر برگزار کند شاخص نیکی ۲۲۵ ژاپن ۴.۸ درصد کاهش یافت.
شاخص BSE Sensex هند نیز ۱.۵ درصد کاهش یافت و شاخص کوسپی کره جنوبی نیز با کاهشی ۲.۱ درصدی مواجه شد.
افزایشهای بازار چین همچنین باعث رشد قیمت کالاها شد، بهطوریکه قراردادهای آتی سنگآهن که در ژانویه ۲۰۲۵ منقضی میشوند، نزدیک به ۱۱ درصد افزایش یافت.
با این حال، تحلیلگران هشدار دادند که یک روند صعودی پایدار در چین تنها با تسهیل سیاستهای پولی ممکن نیست و نیاز به جزئیات بیشتری در مورد محرکهای مالی دارند. مینیو لیو، متخصص سرمایهگذاری در BNP Paribas Asset Management، گفت: «بازار به یک ترکیب ۱-۲-۳ نیاز دارد که با تسهیل پولی فعلی آغاز میشود و باید با محرکهای مالی بزرگ و اصلاحات ساختاری دنبال شود تا این روند صعودی پایدار بماند.»
ناراین از UBS (شرکت خدمات مالی و بانکداری سوئیسی) نیز افزود: «این محرکهای چین احتمالاً تنها در محدوده مرزهای چین خواهد ماند. پس از پایان هفته طلایی، ممکن است جزئیات بیشتری از تدابیر محرک منتشر شود. ما به دنبال جزئیات بیشتری در مورد حمایت از مصرف هستیم که در حال حاضر بسیار کم است.»
نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید