چین و روسیه، دو عدم قطعیت بزرگ در بازار نفت

چین و روسیه، دو عدم قطعیت بزرگ در بازار نفت
1401/12/08 2040 0 دیدگاه
مدت زمان مطالعه : دقیقه

اگر تقاضای چین برای نفت افزایش یابد چه اتفاقی برای بازار انرژی می‌افتد؟

در اواخر سال 2022 پس از اعتراضات گسترده به سیاست‌های کووید صفر مقامات چینی بالاخره تصمیم گرفتند تا درهای چین را به روی واردات باز کنند و رونق اقتصادی را به کشور برگردانند. اما پس از گذشت چند ماه اکنون صنعت انرژی در دنیا منتظر هستند تا ببینند تاثیر این بازگشت بر زنجیره تامین جهانی چه می‌باشد. کارشناسان مطمئن نیستند که آیا بازگشایی مرزهای چین به این معنی است که تجارت طبق معمول از سر گرفته می شود یا اینکه اختلال های مداوم و چالش‌های صنعت در پی سالها بسته بودن نمایان می‌شود.

مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی (IEA)، در اوایل ماه فوریه اظهار داشت که بازگشایی چین بزرگترین عدم اطمینان را برای بازارهای جهانی انرژی ایجاد می کند. در حال حاضر بازار نفت متعادل است، اما با بازگشت چین معلوم نیست که تولیدکنندگان چقدر باید تولید را افزایش دهند تا بتوانند تقاضای چین را پاسخ بدهند.

 

اکنون که بسیاری از فعالیت‌های چین از سر گرفته می‌شوند ، کارشناسان نگران این هستند که تولید فعلی نفت نیازهای ابرقدرت آسیایی را برآورده نکند. IEA تخمین می زند که تحویل نفت به 1.1 میلیون بشکه در روز افزایش یابد تا در سال 2023 به 7.2 میلیون بشکه در روز برسد. تولیدکنندگان در مناطق اصلی تولید نفت ، مانند ایالات متحده ، برزیل و گویان ، انتظار می رود که در طول سال تولید نفت خام خود را افزایش دهند تا با این تغییر تقاضا روبرو شوند.

به طور کلی بازار نفت و انرژی هم اکنون دو عدم قطعیت بزرگ دارد یکی چین و دیگری روسیه، که سایه هر دو بر چشم‌انداز بازار نفت 2023 افتاده است. در حینی که تقاضای چین در حال افزایش است، آینده اقدامات روسیه ناشاناخته و غیر قابل پیش‌بینی‌است. اینجا دو سوال در مورد بازار انرژی جهان مطرح می‌شود.  اینکه آیا روسیه تصمیم به پایان جنگ دارد؟ و اینکه آیا تعداد بیشتری از کشورهای جهان، به خصوص چین، تصمیم به ادامه واردات نفت خام روسیه خواهند گرفت یا خیر.

مقالات مرتبط :

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید

search credit cards
search credit cards
نظر ثبت شده 0
منوی سایت